Върни се горе

„Подкрепяме таланта и упоритостта на децата, изработили всичко, на което се радвахме по време на изложбата. Гордеем се с факта, че тези деца имат учители и директори, изцяло отдадени на каузата, младите хора да се ориентират професионално възможно най-рано и да развиват своите способности. Не се съмняваме, че те ще се изградят като достойни граждани, които утре ще намерят своето призавние не само българския, но и  и световния пазар със своите изделия.“ . Това заяви зам.- министър д-р инж. Валентина  Маринова при връчването на наградите на победителите в изложбата – конкурс на изделия, изработени от ученици от Професионалните гимназии в областта на горското стопанство, дървообработването и хранителната промишленост.

 

Произведенията на учениците бяха изложени тази седмица в централното фоайе в сградата на министерството.      

 

Зам.- министър Маринова връчи награда на спечелилата първо място за комплексно представяне в изложбата–конкурс - Професионална гимназия по дървообработване „Иван Вазов“, гр. Велинград.  На второ и трето място бяха отличени Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване „Христо Ботев”, гр. Пловдив и Професионална гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура „Йосиф Вондрак”, гр. Русе.

 

Главният секретар на Изпълнителна агенция по горите инж. Веселин Райчев връчи наградата за първо място за индивидуално представяне на  Кольо Неделчев Ангелов от 12 клас, В ПГГС „Христо Ботев“, гр.Велинград, на второ място се класира Венцислав Пламенов Алексиев 12 клас в ПГГСД „Николай Хайтов”, гр. Варна и на 3 място бяха поставени двама участника. Гергана Василева Георгиева от 12 клас в ПГГСД „Сава Младенов“, гр. Тетевен бе отличена със  специална награда за индивидуално представяне. Грамота за индивидуално участие получи Николай Георгиев Димовски от 12 клас в  ПГГС „Христо Ботев“, гр. Велинград.


Сподели в: