Върни се горе

Зам.-министър Явор Гечев взе участие в официалната церемония по откриването на академичната 2013-2014 година в Аграрния университет в  Пловдив. Той лично поздрави студентите и преподавателите, като изтъкна качеството на аграрното образование в България. „Висшето аграрно образование има традиции у нас, тук в този университет се подготвят отлични специалисти – бакалаври и магистри, които  по- късно с успех се реализират в практиката. Аз съм един от тях.”, заяви зам.-министър Гечев.

 

Ресорният зам.-министър подчерта нуждата от кадри с висше аграрно образование. Развитието на земеделския сектор в страната ни зависи от наличието на квалифицирани специалисти, които да работят както в частния земеделски бизнес, така и като експерти в съответните държавни институции.  Явор Гечев допълни, че перспективите в аграрния сектор са тясно свързани и с успешното оползотворяване на еврофинансирането по Програмата за развитие  на селските райони.

 

Зам.-министър Гечев, възпитаник на  Аграрния университет в  Пловдив, увери студентите, че са направили добър избор за своето бъдеще, тъй като земеделието е основен отрасъл на българската икономиката.
Сподели в: