Върни се горе

На 12 май 2012 г. Арена Самоков бе домакин на втория футболен турнир на земеделски производители от София област, организиран от Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие”, с любезното съдействие на Община Самоков.

 

Земеделците от областта отбелязаха Гергьовден, Деня на земеделския производител, със спор на терена, завършил с победа на отбора на Сливница. Миналогодишният шампион – тимът на Долна баня, не успя да защити титлата си и остана на трето място. Постоянство показа отборът на Ихтиман, който затвърди втората си позиция във футболния спор между земеделските производители.

 

В турнира участваха шест отбора, първоначално разделени в две групи. Жребият отреди в първата група да попаднат селекциите на Сливница, Костенец и домакините от Самоков. Втората група формираха отборите на Долна баня, Ихтиман и Копривщица.

 

Начало на битките даде мажоретният състав на Арена Самоков. След оспорвани мачове и в двете групи, дойде ред на полуфиналите, които предложиха на публиката изключително интересни битки. В първия полуфинал спорът бе решен след изпълнение на дузпи, при които по-точен се оказа отборът на Ихтиман, победил този на Самоков. Във втория полуфинал се срещнаха отборите на Сливница и Долна баня, като победители бяха земеделците от Сливница. В двубоя за титлата Сливница надделя над Ихтиман, а Долна баня остана с бронзовите отличия след неявяване на Самоков в мача за третото място.


Футболният ден приключи с награждаване на призьорите с купи и грамоти. Всички отбори получиха плакет от Държавен фонд „Земеделие” и грамота за участие. Призът за голмайстор бе поделен между звездите на Сливница – Слав и Радослав, а с награда си тръгнаха и най-малките участници в състезанието – Слави и Ники от Копривщица.

Резултати:
Първа група:
Сливница – Костенец – 5:3
Костенец – Самоков – 1:8
Самоков – Сливница – 3:7

Втора група:
Копривщица – Ихтиман – 0:6
Ихтиман – Долна баня – 5:1
Долна баня – Копривщица – 6:1

Полуфинали:
Ихтиман – Самоков – 1:1 /3:2 при дузпите/
Сливница – Долна баня – 2:1

Мач за трето място:
Самоков – Долна баня – 0:3 – сл.

 

Финал:

Сливница – Ихтиман – 2:1

Сподели в: