Върни се горе

Ще разпоредя да се направи проверка на всички птицеферми в България, за да може всички потребители да са спокойни, че в родното пилешко месо няма вложени хормони и вредни добавки. Това съобщи министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на пресконференция, която се проведе в рамките на Международната селскостопанска изложба „АГРА” 2014.

 

„Всички потребители в страна трябва да бъдат спокойни, защото Министерството на земеделието и храните прави всичко възможно, за да осигурим качествени и здравословни продукти на пазара”, така министър Греков коментира информациите, че на българския пазар има пилешко месо с хормони. Той допълни, че е сигурен, че никой български производител не би си позволил да направи подобно нещо, но ще се проведе мащабна проверка по случая. Проверки ще се извършват и в търговската мрежа на страната и по границите, за да се гарантира здравето на гражданите.

 

Ресорният министър коментира, че контролът по качеството на храните ще бъде засилен и по отношение на яйцата, във връзка с предстоящия празник Великден. В отговор на журналистически въпрос министър Греков каза, че за сега няма основание за повишаване на цената на яйцата, тъй като производството на тази стока се е покачило с около 15%, в сравнение с миналата година.

 


Сподели в: