Върни се горе

Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков откри 12-тото издание на празника „Златна праскова” в сливенското село Гавраилово.

 


Министър Греков се срещна с производители на плодове от региона и изслуша техните предложения за стабилизиране на сектора.

 


По-късно през деня, земеделският министър посети Пазара за плодове, зеленчуци и цветя в Сливен, където разговаря с овощари. Основните акценти в разговорите бяха сдружаването на земеделските производители в организации, развитието на поливното земеделие, реализацията на продукцията от плодове и зеленчуци, както и възможността за по-голямо подпомагане на сектора в следващия програмен период.

 


За трета поредна година празникът се провежда под патронажа на министъра на земеделието и храните. В програмата са включени научни дискусии, тематични конкурси и концерт на самодейни колективи от региона. По време на празника се провежда изложба на праскови и дегустация, изложба на детски рисунки, конкурси за най-бързо ядене на праскови, както и конкурси Мис Праскова, Мини мис и Мини мистър Прасковки.

 


В рамките на фестивала, производителите ще се запознаят с тенденциите и подпомагането за развитието на сектора.
Сподели в: