Върни се горе

Необходима е единна работа в действията на министерствата от кабинета „Орешарски”, за да защитим интересите на българските стопани. Точно по тази причина ще предложа на министър Чобанов, министър Йовчев и ръководството на НАП да осъществим контрол върху вноса на чужда земеделска продукция. По този начин ще защитим и интересите на българските стопани. Това заяви министър Димитър Греков по време на първото си телевизионно интервю.

 

„Трябва да се отървем от „калинките” в земеделието. Готови сме да се преборим с корупцията. Ще направим анализ на работещите в министерството. Ще оценим образованието им и начина им на назначаване. Не става дума да изгоним едни хора, а да оценим тези, които могат да работят качествено”, каза министър Греков.

 

Според него министерството трябва да направи всичко възможно, за да подпомогне производството на българските плодове и зеленчуци. „Това ще е една от нашите първи и непосредствени задачи, защото няма никаква логика едва 20% от продукцията на българския пазар да е родно производство”, отбеляза министър Греков.

 

Той припомни, че преди години страната ни е била голям производител и износител на селскостопански стоки, които са се отличавали с много добро качество и вкус. „Днес обаче ситуацията е коренно различна. Основните причини са ниската конкурентоспособност на българските земеделски производители, както и малките произведени количества. Точно тук е и нашата роля – да помогнем не само на големите производители, както нашите предшественици, но и на малките земеделски стопани”, категоричен е министър Греков.

 

По думите му земеделието е за грамотни хора, а той познава една голяма част от бранша, защото са негови възпитаници. „Това са хора с капацитет, мои бивши студени, които ще използвам за развитието на сектор Земеделие, отбеляза още министър Греков.


Сподели в: