Върни се горе

На 20 март 2013 г. в град Бредструп, Дания се проведе информационен бизнес форум, в който участие взеха експерти от Министерството на земеделието и храните. Инициативата е първа по своя характер и цели запознаването на датските земеделски производители и животновъди с възможностите за инвестиции в българския земеделски сектор и създаването бизнес контакти.

 

В форума взеха участие земеделски производители и представители на големи датски фирми, които проявиха интерес за реализиране на инвестиции в българското земеделие. Като лектори от страна на МЗХ се представиха Силвия Василева, началник – отдел в дирекция „Животновъдство” и Диана Трифонова, началник – отдел в дирекция  „Растениевъдство”, които запознаха присъстващите със състоянието на земеделието в страната и мерките за подпомагане.

 

Форумът се проведе по инициатива на Н. Пр Валентин Порязов, посланик на България в Дания, със съдействието на Йоханес Крикорян, търговско аташе на България в република Дания; Датския съвет по земеделие и храни и неправителствената организация на датски земеделски производители с опит в други страни.


Сподели в: