Върни се горе

„Работим за увеличаване  на заетостта в земеделието и ще консултираме всеки, който иска да се занимава с този бизнес”. Това каза министърът на земеделието и храните  проф. Димитър Греков по  време на Парламентарения  контрол днес.

 

Той посочи, че мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери” от Програмата за развитие на селските райони /2007-2013 г./ е от важно значение за привличането на млади фермери и  към нея се проявява голям интерес. До момента са сключени над 5300 договора, което показва и постигнатите резултати.

 

Министър Греков отбеляза, че индикативният период за прием от 27 май до 14 юни 2013 г. е  прогнозен. Министерството на земеделието и храните и  Разплащателната агенция следва да представят заповед за конкретен период на прием.  Финансовият ресурс за наддоговаряне, определен за мярката е  в размер на 48 895 000 лв.  или 25 000 000 евро, които са 19% от договорената финансова помощ по мярката, допълни още той.

 

Планираният прием по нея е в съответствие с очакванията на потенциалните кандидати, като забавянето на приема няма да окаже  негативно влияние върху възможностите за подпомагане, информира още министър Греков.


Сподели в: