Върни се горе

София, 5 март 2013 г. – Инспектори от сектори “Рибарство и контрол” на ИАРА Шумен и Варна със съдействието на служители от ОД “Полиция” – Шумен и РУ “Полиция” Нови Пазар хванаха над 260 кг. риба, предназначена за продажба на вътрешния пазар. Съвместната акция за нерегламентиран превоз на риба е ръководена от Георги Михайлов, началник отдел Регионален център “Рибарство и контрол” Североизточна България.  

 

Нарушителят е хванат на магистрала “Хемус” в посока от Шумен за Варна. Органите на реда и инспекторите на ИАРА са установили, че за много малка част от рибата /около 30 кг./ има документи, а за останалата няма никакви документи. Колата с която се превозва /Хонда/ също няма документи и не е специализирана за превоз на риба.

На нарушителя с инициали Д.Г.Д от Варна са съставени два акта за нерегламентиран превоз на риба и липса на документи за произход на рибата.

 

Рибата 262 кг. (122 кг. карагьоз, 140 кг. толстолоб и 8 кг. раци) е конфискувана и в последствие след като е установено, че е годна за консумация е дарена на
Дом за възрастни хора в Нови Пазар и на църковен храм в гр.Велики Преслав.

Сподели в: