Върни се горе

Зам.-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов връчи наградите „Зооинженер на България – 2013” по време на 7-та годишна церемония в к.к. Боровец. Приз в категорията „Зооинженер-селекционер” получи доц. д-р Пламен Петров, председател на Националната развъдна асоциация по пчеларство. Наградата "Зооинженер-предприемач" получи г-н Михаил Михайлов, собственик на кравеферма в с. Драчево, община Средец.  Номинацията за "За цялостен принос в областта на развъдната дейност" бе дадена на проф. дсн Стефан Бойковски, председател на Асоциация за развъждане на тънкорунни овце в България. Отличени в категорията "Перспективен Бъдещ Зооинженер" бяха Злати Иванов и Николай Кръстев.

„Постигнатото от зоонженерите е много и то е свързано с ежедневните ангажименти във връзка с хранене на животните, осигуряване и поддържане на оптимални условия за отглеждането им, организиране на производствения процес, селекционните и репродуктивни мероприятия.
В този смисъл не може да има модерно, конкурентоспособно и отговарящо на съвременните изисквания  животновъдство, без добър ръководител, каквито са именно зооинженерите”, каза в приветствието си към участниците зам.-министър Бюрхан Абазов.

 

Събитието се организира от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Националния съюз на зооинженерите в България.

Сподели в: