Върни се горе

Земеделските производители получиха над 1,5 млрд. лв. през 2017 г.

2017 г. може да се обобщи като успешна за сектор „Земеделие“. Над 1,5 млрд. лв. са средствата, които достигнаха до земеделските производители у нас по линия на директните плащания и мерките на Програмата за развитие на селските райони. Това каза заместник-министърът на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева на церемонията по връчване на наградите „Агробизнесмен на България“,  в конкурса на в. „Български фермер“. Тя изтъкна като един от големите успехи на бранша постигането на обща позиция по бъдещето на Общата селскостопанска политика след 2020 г.  

Зам.-министър  Кръстева очерта и политиките в дейността на министерството за новата 2018 г. Една от тях е в сферата на поземлените отношения, където се изискват сериозни реформи. В момента екип на министерството прави анализ и оценка на съществуващото законодателство. До октомври ще бъдат предложени промени, с които да се постигне устойчивост на поземлените отношения.  

Зам.-министър Кръстева връчи наградата за учен с принос в утвърждаването на българските сортове на доц. Даниела Ганева, директор на института по зеленчуковите култури „Марица“ в Пловдив. За агробизнесмен на България беше определен собственикът и управителят на фирма „Агритоп“ Николай Стефчов. Той получи наградата си от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.
Сподели в: