27.04.2024


Всички новини

14.06.2023 г.

МЗХ предвижда удължаване на срока за подаване на заявления за подпомагане по Кампания 2023 до 21 юли

До 21 юли 2023 г. земеделските стопани да могат да подават заявления за подпомагане по Кампанията за директни плащания и да правят редакции по вече подадените заявления, се предвижда с предложението за изменение на Наредба № 4 от 2023 г., публикувана за обществено обсъждане.

Целта на предложението е да се даде възможност за кандидатстване на стопани, които да имат и по-голям избор на интервенции за подкрепа. По този начин се предоставя и достатъчно време за запознаване с новите условия и начина на прилагане им. Сред мотивите на министерството за удължаване на срока е, че директните плащания, които са част от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за 2023-2027 г. се прилагат за първа година и е необходимо да се предостави на производителите повече време, за да се запознаят с тях. Нормативната уредба, с която се уредени изискванията, на които ще трябва да отговарят са – Наредбата за условията и реда за прилагане на интервенциите в областта на околната среда и климата и хуманно отношение към животните и Наредбата за условията и реда за прилагане на интервенциите „Биологично растениевъдство“ и „Биологично пчеларство“, включени в Стратегическия план.

Всички заинтересованите страни могат за изразят своите становища по  публикувания проект на изменение на наредбата на интернет страницата на Министерството на земеделието и храните и на Портала за обществени консултации в срок  до 26 юни 2023 г.

Повече информация може да намерите тук:

https://www.mzh.government.bg/bg/normativni-aktove/proekti-na-normativni-aktove/proekt-na-naredba-za-izmenenie-na-naredba-4-120623/


Facebook Twitter DZone It! Digg It! StumbleUpon Technorati Del.icio.us NewsVine Reddit Blinklist Add diigo bookmark

АДРЕС:

гр.Ямбол 8600,

ул. "Жорж Папазов" 9 ет.5

ТЕЛЕФОНИ:

(046) 661 854 ; 661 863








Работно време:

Понеделник до петък

от 9.00ч до 17.30ч.

Звено за административни услуги:

Понеделник до петък

от 9.00ч. до 17.30ч. 

без прекъсване

E-mail:

ODZG_Yambol@ mzh.government.bg


 


 






























___________________

АНКЕТА ЗА ПРОУЧВАНЕ НА

УДОВЛЕТВОРЕНОСТТА

__________________

АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ

__________________
Регистрация на
земеделски стопани

Банкова сметка на ОД "Земеделие" Ямбол за плащане на бели петна и депозити


Банкова сметка на ОД "Земеделие" Ямбол за наеми ДПФ и административни услуги