20.04.2024


Всички новини

02.09.2016 г.

Стартира кампания на Министерство на земеделието и храните под надслов „ Подкрепяме българското”

С решение на Управителния съвет на Държавен фонд „Земеделие“ е прието да бъде предоставена държавна помощ„Помощ за участие в изложения“ за 2016година, за организиране на изложения от Областните дирекции „Земеделие“.

Кампанията ще бъде в подкрепа на българските производители на първична земеделска продукция и на предприятия, извършващи дейност в преработката на земеделски продукти.  Ще бъдат изложени висококачествени родни храни и хранителни продукти, а мотото, под което ще се проведат мероприятията е: ПОДКРЕПЯМЕ БЪЛГАРСКОТО.

Инициативата цели да се даде възможност на българските производители да достигнат директно до повече потребители със своята собствена продукция, като плодове, зеленчуци, подправки, билки, яйца и други преработени земеделски продукти като сирене, кашкавал, хлебни продукти, лютеница, пчелни продукти, сушени плодове, чай, вино, натурални сокове, сладка и други, които са част от трапезата ни.

С идеята ще се популяризира висококачествената традиционна българска продукция, както и ще се насърчи българското производство на земеделски и преработени продукти.

Форумът ще даде възможност и за контакти, обмяна на опит и сътрудничество между стопаните, преработвателите и потребителите.

Изложението в гр. Търговище ще се проведе на 09.09.2016 г. от 11.00 часа в зала 74 на община Търговище и площад „Независимост“ от 13.00 ч.  до 20.00 ч.

На срещата ще присъства зам. министър Свилен Костов, служители от системата на МЗХ, и земеделски стопани.


Facebook Twitter DZone It! Digg It! StumbleUpon Technorati Del.icio.us NewsVine Reddit Blinklist Add diigo bookmark