29.03.2024


Всички новини

14.08.2018 г.

Стартират теренните проверки на физическите блокове за кампания 2018г

МЗХГ стартира специализираните теренни проверки на физически блокове (ФБл). 

Основана цел на проверката е да установи дали съответните площи във ФБл, включително всички площи, заявени извън обхвата на слоя „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2018 г., отговарят на условията за подпомагане съгласно Наредба № 2 от 26 март 2018 г. за критериите за допустимост на земеделските площи за подпомагане по схеми и мерки за плащане на площ.

Проверките касаят и определяне/актуализиране на границите на физическите блокове с оглед обновяване на данните в Системата за идентификация на земеделските парцели (СИЗП), както и техния начин на трайно ползване.

Съгласно Заповед на министъра на земеделието и храните, Областните дирекции (ОД) „Земеделие” - Стара Загора информират кметовете на съответните населени места и/или длъжностно лице от местната администрация за стартиране на терените проверки и тяхната цел, както и земеделските стопани в даденото землище, заявили площи за подпомагане в ФБл, попадащи в графика за проверка.

Проверките на ФБл могат да се извършват и без присъствието на земеделските стопани, в случаи когато по обективни причини не е бил осъществен контакт със земеделския стопанин или когато, въпреки че е информиран, не присъства по време на проверката по график.

Списъците с физически блокове, определени за проверка, индикативните графици за проверка, както и всяка друга информация от значение за провеждането на теренните проверки, ще бъдат публикувани на интернет страниците на ОД „Земеделие” Стара Загора, както и на информационните табла в ОД „Земеделие” и всички  общински служби по земеделие в областта.

В резултат на данните от извършените теренните проверки и предстоящата дешифрация на новото самолетно/сателитно заснемане, ще бъде определен обхвата на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане“ за кампания 2018 г.


Списък с блокове за проверка можете да свалите от ТУК.

.


Facebook Twitter DZone It! Digg It! StumbleUpon Technorati Del.icio.us NewsVine Reddit Blinklist Add diigo bookmark