28.03.2024


Всички новини

17.05.2021 г.

Кампания директни плащания 2021 г.

Днес, 17 май 2021 г., понеделник, е крайният срок за подаване на заявления за кампанията за Директни плащания за 2021 г. без санкции. До момента са подадени над 94 хил. заявления, а заявената площ по Схема за единно плащане на площ (СЕПП) е около 3.7 млн. ха, което е съпоставимо с предходната Кампания 2020. Тези от стопаните, които не са успели да подадат заявления в този срок, могат да го направят от 18 май до 11 юни. За тях санкцията ще бъде 1 % за всеки работен ден за цялата заявена площ.

До края на днешния ден всички земеделски стопани трябва да приключат своите заявления за подпомагане. От 18 до 31 май те могат да направят корекции без санкции. В този период, земеделските производители могат да видят дали техните правни основания са излезли в системата. Дори и да не отворят заявлението в този период, след актуализацията, правните основания се появяват в ИСАК и, ако има забележка, тя автоматично отпада. От 1 до 11 юни земеделските стопани могат да променят заявленията си със санкции в размер на 1% за всеки работен ден в този период за размера на промяната.

Окончателната актуализация на правните основания ще се извърши след края на кампанията за Директни плащания. В подадени заявления за подпомагане, които са били със забележка при затварянето им поради липса на правни основания, и те вече са налични след окончателната актуализация, забележката автоматично отпада и няма да има санкции за земеделските стопани.


Facebook Twitter DZone It! Digg It! StumbleUpon Technorati Del.icio.us NewsVine Reddit Blinklist Add diigo bookmark