28.03.2024


Всички новини

22.06.2020 г.

Търг с тайно наддаване, за продажба на поземлени имоти, частна държавна собственост, негодни за земеделско ползване и неподлежащи на възстановяване, находящи се в землището на с. Босна, общ. Ситово и с.Професор Иширково, общ.Силистра, обл. Силистра

Описание: lav4e република българия

 министерство на земеделиетО, храните и горите

 областна дирекция “земеделие” – силистра

 7500 Силистра, ул. “Христо Смирненски” № 2, ет. 3, пк 5 тел./факс 086 / 822 063; 822 186; 821 989 ;

Е-mail: odzg_Silistra@mzh.government.bg

З А П О В Е Д

№ РД 09 – 66 / 19.06.2020.

гр.Силистра

На основание чл.3, ал.4 от Устройствения правилник на областните дирекции „Земеделие“, във връзка с чл.27, ал.8 от ЗСПЗЗ и чл.56з, ал.1, изречение второ от ППЗСПЗЗ, и Заповед № РД 46-164/04.05.2020г. на Министъра на земеделието, храните и горите, с която са дадени правомощия на Директора на ОД „Земеделие“ гр.Силистра, във връзка с писма на МЗХГ с изх.№ АО-1794 от 30.07.2019г. и изх.№ 66-2308 от 09.10.2019г., с които е изразено съгласие на Министъра на земеделието, храните и горите и одобрен протокол от 02.03.2020г.

Н А Р Е Ж Д А М:

     I.     Откривам процедура за провеждане на търг с тайно наддаване, за продажба на поземлени имоти, частна държавна собственост, негодни за земеделско ползване и неподлежащи на възстановяване, находящи се в землището на с. Професор Иширково ,общ. Силистра и с.Босна, общ.Ситово, както следва:

Община

Землище

№ на имота

Площ /кв.м./

Начална цена /лв./

Депозит /лв./

Силистра

Професор Иширково

58699.71.39

1111

2 889,00

288,90

Силистра

Професор Иширково

58699.71.55

903

2 348,00

234,80

Ситово

Босна

05757.21.325

1194

2 388,00

238,80

    II.  Условия за участие:

Право на участие в търга имат всички заинтересовани лица – физически лица, еднолични търговци и юридически лица, регистрирани по Търговския закон или по Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.

 III.  Начална тръжна цена и размер на депозита за участие в търга:

Началната тръжна цена на имотите е определена по реда на чл.88 от ППЗДС. Депозитът за участие е 10 % от началната тръжна цена. Върху него не се начислява лихва и не подлежи на връщане при отказ от сключване на договор. Банковото бордеро /оригинал/ за внесения депозит се представя заедно с документите за участие в търга. Депозитът за участие в търга се внася по сметка на ОД „Земеделие“ гр.Силистра в

Уни Кредит Булбанк АД – Клон Силистра,

IBAN: BG 44 UNCR 7000 3319 6854 71,

BIC: UNCRBGSF

 IV.  Място и срок за получаване и подаване на документите за участие в търга:

Документите за участие в търга се получават и подават в сградата на Областна дирекция „Земеделие“ гр.Силистра, ул.“Христо Смирненски“ № 2, ет.3, стая 17 всеки работен ден от 9:00 ч. до 12:00 ч. и от 12:30 ч. до 17:00 ч., в срок от 30 /тридесет/ календарни дни, считано от датата на публикуване на заповедта в местен вестник.

    V.   Подаване на документи за участие в търга

Заявителите или упълномощеното от тях лице писмено с нотариално заверено пълномощно подават в Областна дирекция „Земеделие“ гр.Силистра, заявление по образец, утвърден от Министъра на земеделието, храните и горите.

В заявлението да се посочат:

  • Единен идентификационен код съгласно Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, когато заявлението се подава от юридическа лице или едноличен търговец;
  • Местонахождението, номерът и площта на имота;
  • Предлаганата цена за имота в цяло число в лева, изписана с цифри и словом, която не може да бъде по-ниска от началната тръжна цена.

Към заявлението да са приложат:

  1. Копие от документ за самоличност на физическото лице или представителя на едноличния търговец / юридическото лице;
  2. Нотариално заверено пълномощно, когато документите се подават от упълномощено лице и копие на документ за самоличност на пълномощника;
  3. Платежен документ за внесен депозит в оригинал;
  4. Протокол от заседание на съответния оправомощен орган, съдържащ решение за закупуване на държавните имоти – предмет на продажбата, когато заявителят е юридическо лице;
  5. Декларация за свързани лица по смисъла на Търговския закон и свързани предприятия по смисъла на Закона за малките и средни предприятия за обстоятелствата по чл. 56к, ал. 11 от ППЗСПЗЗ.
  6. Декларация съгласие за събиране, съхранение и обработване на лични данни във връзка с Регламент 2016/679 на ЕС.

Заявленията за участие в търга да са запечатани в непрозрачен плик адресиран до Областна дирекция „Земеделие“ гр.Силистра с надпис „участие в търг – съгласно Заповед РД 09-66/19.06.2020г.“. Заявленията да се завеждат в отделен входящ дневник с входящ номер, отбелязване на дата и час на подаване.

Заявления, представени в незапечатан плик са недействителни.

  1. Информация за имотите - обект на търга да се изложи на Информационното табло на Областна дирекция „Земеделие“ гр.Силистра, ул. „Христо Смирненски“ № 2, ет.3 и на интернет страницата на дирекцията: www.mzh.government.bg/odz-silistra/bg/home

Търгът да се проведе само в случай, че поне двама кандидати са подали заявление за участие.

  1. Тръжната комисия

В тридневен срок след изтичане на крайния срок за подаване на заявления за участие в търга, да бъде назначена със заповед тръжна комисия.

  1. Класиране на участниците.

В седемдневен срок комисията разглежда заявленията, класира предложенията и обявява спечелилите търга кандидати.

Не се допускат до участие в търга кандидатите, чиито заявления са подадени след срока посочен в т.IV или не отговарят на изискванията на чл.56к от ППЗСПЗЗ.

Търгът се счита за спечелен от участника, който е предложил най-висока цена за имота.

За резултатите от търга тръжната комисия да състави протокол, който да се обяви на Информационното табло на Областна дирекция „Земеделие“ гр.Силистра, ул. „Христо Смирненски“ № 2, ет.3 и на интернет страницата на дирекцията: www.mzh.government.bg/odz-silistra/bg/home, като в седем дневен срок от обявяването му, участниците в търга могат да направят писмени възражения до тръжната комисия.

Председателя на тръжната комисия в три дневен срок, представя протоколите за одобряване от Министъра на земеделието, храните и горите. След одобряване на протоколите в седем дневен срок, със заповед се определят класирани на първо и второ място участници.

В случаите по чл.56н от ППЗСПЗЗ, когато от няколко участници е предложена една и съща цена за даден имот, между тях да се проведе търг с явно наддаване. Председателят на тръжната комисия, уведомява кандидатите за деня, часа, условията и реда за провеждане на търга с явно наддаване. Председателят обявява началната цена, която е равна на предложената от кандидатите при търга с тайно наддаване цена, увеличена с една стъпка за наддаване в размер на 100 /сто/ лева.

  1. Сключване на договор за покупко-продажба

В четиринадесет дневен срок от влизане в сила на Заповедта се сключва договор в писмена форма с лицето, спечелило търга след внасяне на цената, дължимите данъци, такси, разходите по изготвяне на оценка на имота, режийни разноски и ДДС върху режийните разноски. В случай, че лицето спечелило търга, не внесе посочените суми за сключване на договор, да се покани класирания на второ място кандидат. Договорът подлежи на вписване в службата по вписвания за сметка на купувача.

  X.     Възстановяване на депозита

Внесения депозит от участниците в търга, класирани на първо и второ място да се възстанови след сключване на договор за покупко-продажба и внасяне на предложената цена от купувача по сметка на МЗХ в БНБ-ЦУ гр.София

                                   IBAN: BG 97 BNBG 96613000150001,

                                   BIC: BNBGBGSF

Заповедта да се обяви в тридневен срок от издаването й на интернет страницата на  ОД „Земеделие“ гр.Силистра, в местен вестник, на информационното табло на Общинска служба по земеделие гр.Силистра и Общинска служба по земеделие с.Ситово, Община Силистра, Община Ситово, Кметство с.Професор Иширково, Кметство с.Босна.



ГИНКА КАТЕВА         /П/                                                   

Директор ОД ”Земеделие” Силистра 


образци на документи за участие може да изтеглите от ТУК!



Facebook Twitter DZone It! Digg It! StumbleUpon Technorati Del.icio.us NewsVine Reddit Blinklist Add diigo bookmark

АДРЕС:
гр. Силистра 7500,
ул. "Хр. Смирненски" 2 ет 3,4.


ТЕЛЕФОНИ:

тел. /факс:(086) 822 063

                  (086) 821 989

отдел Агростатистика

(086) 821 766 

.

e-mail адреси:

odz.silistra@gmail.com

 ODZG_Silistra@mzh.government.bg


Телефони за оперативна информация:

 (086) 821 989

 




 


 

БАНКОВИ СМЕТКИ НА ОД "ЗЕМЕДЕЛИЕ" - СИЛИСТРА

 


 

ПАЗАР НА ЗЪРНОТО 

Декларации за произведено и налично количество зърно се изпращат на имейл:

zarno.silistra@gmail.com