19.04.2024


Всички новини

15.04.2019 г.

Процедура за провеждане на търг с тайно наддаване, за продажба на поземлен имот, частна държавна собственост, негоден за земеделско ползване и неподлежащ на възстановяване, находящ се в землището на с. Чернолик, община Дулово

 република българия

 министерство на земеделието, храните и горите

 областна дирекция “земеделие” – силистра

  7500 Силистра, ул. “Христо Смирненски” № 2, ет. 3, пк 5 тел./факс 086 / 822 063; 821 989

                               Е-mail: odzg_Silistra@mzg.government.bg

З А П О В Е Д

№ РД – 09- 37/15.04.2019 г.

гр. Силистра

На основание чл. 3, ал. 4 от Устройствения  правилник на областна дирекция „Земеделие”, във връзка с чл. 27, ал. 8 от ЗСПЗЗ, чл. 56з, ал. 1, изречение второ от ППЗСПЗЗ, и Заповед № РД 46 – 208/10.05. 2017 г., на Министъра на земеделието, храните и горите с която са дадени правомощия  на директора на ОД „Земеделие” – Силистра,  във връзка с писмо на МЗХГ с изх. № 66 – 3722 от 15.02.2019г.,  с което е изразено съгласие на Министъра на земеделието, храните и горите.

Н А Р Е Ж Д А М:

І. Откривам процедура за провеждане на търг с тайно наддаване, за продажба на поземлен имот, частна държавна собственост, негоден за земеделско ползване и неподлежащ на възстановяване, находящ се в землището на с. Чернолик, община Дулово, област Силистра, както следва: 

Община

Землище

№ на имота

Площ /дка/

начална цена /лв./

Депозит /лв./

Дулово

с. Чернолик

81150.721.21

8.867

36 489.00

3 648.90


ІІ. Условия за участие.

На основание одобрен протокол от 12.04.2019 г. за установяване наличието само на един съсед, право на участие в търга имат всички заинтересовани лица - физически лица, еднолични търговци и юридически лица, регистрирани по Търговския закон или по Закона за търговския регистър.

ІІІ. Началната тръжна цена и размер на депозита за участие в търга

Началната тръжна цена на имотите е определена по реда на чл. 88 ППЗДС. Депозитът за участие е 10 % от началната тръжна цена. Върху него не се начислява лихва и не подлежи на връщане при отказ от сключване на договор. Банковото бордеро /оригинал/ за внесения депозит се представя заедно с документите за участие в търга. Депозитът за участие в търга се внася по сметка на ОД ”Земеделие” - Силистра в УниКредит Булбанк АД – Клон Силистра,

IBAN: BG44 UNCR 7000 3319 6854 71, 

BIC: UNCRBGSF.

ІV. Място и срок за получаване и подаване на документите за участие в търга.

Документите за участие в търга се получават и подават в сградата на Областна дирекция “Земеделие” - Силистра, ул.”Христо Смирненски” № 2, ет. 3, стая 17 всеки работен ден от 9:00 ч.

до 12:00 ч. и от 12:30 ч. до 17:00 ч., в срок от 30 /тридесет/ календарни дни, считано от датата на публикуване на заповедта в местен вестник.

V. Подаване на документите за участие в търга

Заявителите или упълномощеното от тях лице писмено с нотариално заверено пълномощно подават в Областна дирекция „Земеделие” - Силистра, заявление по образец, утвърден от Министъра на земеделието, храните и горите.

В заявлението да се посочат:

1. Местоположението, номерът и площта на имота;

2. Предлаганата цена в цяло число в лева за имота, изписана с цифри и думи, която не                              може да бъде по-ниска от началната тръжна цена;


Към заявлението да се приложат:

1. Копие от документ за самоличност на физическото лице или представителя на едноличния търговец / юридическото лице;

2. Нотариално заверено пълномощно, когато документите се подават от упълномощено лице и копие на документ за самоличност на пълномощника.

3. Платежен документ за внесен депозит в оригинал.


Заявленията за участие в търга, да са запечатани в непрозрачен плик адресиран до Областна дирекция „Земеделие” - Силистра с надпис „участие в търг”. Заявленията да се завеждат в отделен входящ дневник със входящ номер,  отбелязване на дата и час  на подаване.

Заявления, представени в незапечатан плик са недействителни.

     VI. Информация за имотите – обект на търга да се изложи на  Информационното табло на Областна дирекция „Земеделие” – Силистра, ул. „Христо Смирненски” № 2, ет. 3 и на интернет страницата на дирекцията: www.mzh.government.bg/odz-silistra/bg/home

Търгът да се проведе само в случай, че поне двама кандидати са подали заявление за участие.

     VII. Тръжната комисия.

В тридневен дневен срок след изтичане на крайния срок за подаване на заявления за участие в търга,  да бъде назначена със заповед тръжна комисия.

      VIII. Класиране на участниците.

В седем дневен срок комисията разглежда заявленията, класира предложенията и обявява  спечелилите търга кандидати.

Не се допускат до участие в търга кандидатите, чийто заявления са подадени след срока посочен в т. ІV или не отговарят на изискванията на чл. 56к от ППЗСПЗЗ.

Търгът се счита за спечелен от участника, който е предложил най-висока цена за имота.

За резултатите от търга тръжната комисия да състави протокол, който да се обяви на Информационното табло на Областна дирекция „Земеделие” – Силистра, ул. „Христо Смирненски” № 2, ет. 3 и на интернет страницата на дирекцията: www.mzh.government.bg/odz-silistra/bg/home, като в седем дневен срок от обявяването му участниците в търга могат да направят писмени възражения до тръжната комисия.

             Председателят на тръжната комисия в три дневен срок представя протоколите за одобряване от министъра на земеделието, храните и горите. След одобряване на протоколите в седем дневен срок със заповед се определят класирани на първо и второ място участници.

В случаите по чл.56н от ППЗСПЗЗ, когато от няколко участници е предложена една и съща цена за даден имот, между тях да се проведе търг с явно наддаване. Председателят на тръжната комисия уведомява кандидатите за деня, часа, условията и реда за провеждане на търга с явно наддаване. Председателят обявява  началната цена която е равна на предложената от кандидатите при търга с тайно наддаване цена, увеличена с една стъпка, като стъпката за наддаване е в размер на 100 /сто/ лева.

        IХ. Сключване на договор за покупко-продажба

В четиринадесет дневен срок от влизане в сила на Заповедта се сключва договор в писмена форма с лицето, спечелило търга след внасяне на цената, дължимите данъци, такси, разходите по изготвяне на оценка на имота, режийни разноски и ДДС върху режийните разноски. В случай че лицето спечелило търга, не внесе посочените суми  за сключване на договор да се покани  класирания на второ място кандидат. Договорът подлежи на вписване в службата по вписванията за сметка на купувача.

      Х. Възстановяване на депозита

Внесеният депозит от участниците в търга, класирани на първо и второ място да се възстанови след сключване на договор за покупко-продажба и внасяне на продажната цена от купувача по сметка на МЗХ в БНБ-ЦУ гр.София

   IBAN: BG 97 BNBG 96613000150001,

   BIC: BNBGBGSF

Заповедта да се обяви в три дневен срок от издаването й на интернет страницата на МЗХГ, ОД “Земеделие” - Силистра, в местен вестник, на информационното табло на Общинска служба по земеделие – Дулово, община Дулово и кметство с. Чернолик, общ. Дулово.



д-р НИКОЛАЙ ЧЕРНЕВ

       Директор на областна дирекция

             „Земеделие” – Силистра


Facebook Twitter DZone It! Digg It! StumbleUpon Technorati Del.icio.us NewsVine Reddit Blinklist Add diigo bookmark

АДРЕС:
гр. Силистра 7500,
ул. "Хр. Смирненски" 2 ет 3,4.


ТЕЛЕФОНИ:

тел. /факс:(086) 822 063

                  (086) 821 989

отдел Агростатистика

(086) 821 766 

.

e-mail адреси:

odz.silistra@gmail.com

 ODZG_Silistra@mzh.government.bg


Телефони за оперативна информация:

 (086) 821 989

 




 


 

БАНКОВИ СМЕТКИ НА ОД "ЗЕМЕДЕЛИЕ" - СИЛИСТРА

 


 

ПАЗАР НА ЗЪРНОТО 

Декларации за произведено и налично количество зърно се изпращат на имейл:

zarno.silistra@gmail.com