28.03.2024


Новини

Всички новини

01.07.2019 г.

Стартира ново самолетно заснемане на част от територията на страната за нуждите на Системата за идентификация на земеделските парцели

Министерство на земеделието, храните и горите съобщава, че от 08.07.2019 г. планира стартирането на предвиденото за 2019 г. ново самолетно заснемане.

Същото ще обхване около една четвърт от територията на страната и е последната част от изпълнението на четиригодишен проект за изготвяне на нова цифрова ортофотокарта (ЦОФК) на цялата страна.

Съгласно изготвен от изпълнителя график, при благоприятни климатични условия, заснемането за 2019 г. трябва да приключи до края на месец юли и ще обхване изцяло или частично области Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Шумен, Разград, Силистра, Добрич и Варна, както и погранични с Република Сърбия райони в области София област и Перник (приложена карта).

Заснемането се извършва с два самолета, оборудвани с високотехнологични цифрови камери, осигуряващи необходимото качество на получената цифрова ортофото карта.

В резултат на дешифрацията (разчитане) на новата ЦОФК, както и чрез отразяване на резултатите от теренни проверки проведени през годината (които се предвижда да стартират през месец август), ще бъде определен обхватът на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2019 г.

 Актуализация на ЦОФК 2019 г.


Facebook Twitter DZone It! Digg It! StumbleUpon Technorati Del.icio.us NewsVine Reddit Blinklist Add diigo bookmark

АДРЕС:  

   гр. Разград 7200, 

    ул. "Н. Й. Вапцаров" № 10

Работно време: 8.30-12.00ч.  12.30-17.00ч.

ТЕЛЕФОН: 

(084) 616 011

e-mail: odz_razgrad@mail.bg

ТЕЛЕФОНЕН УКАЗАТЕЛ

БАНКОВИ СМЕТКИ

 

 


   

Образци на заявления за промяна на предназначението на земеделски земи за неземеделски нужди


Преброяване на земеделските стопанства през 2020 г. 

 

 

 

 

 

Национална Селска Мрежа