28.03.2024

Всички новини

24.04.2020 г.

На Вниманието на розопроизводителите!

Във връзка със Закона за маслодайната роза обн. ДВ. бр.9 от 31 януари 2020 г. и Заповед № РД-09-308/18.03.2020 г. на министъра на Земеделието, храните и горите, е създаден  публичен национален електронен регистър на розопроизводителите, розопреработвателите, обектите за производство на продукти от цвят на маслодайна роза и на насаждения от маслодайна роза.

              За  вписване в регистъра се подава заявление по образец в общинската служба по земеделие по постоянен адрес на физическото лице, съответно по седалище на едноличния търговец или юридическо лице, ежегодно в срок до 30 април.

              Ежегодно в срок до 30 април розопроизводителите подават в общинската служба по земеделие по местонахождение на насажденията декларация по образец за сключените за текущата стопанска година договори с розопреработватели за реализация на  произведения цвят от маслодайна роза.

              Ежегодно в срок до 30 април розопреработвателите подават в общинската служба по земеделие по местонахождението на обекта за производство на продукти от цвят на маслодайна роза декларация по образец за сключените за текущата стопанска година договори с розопроизводители за изкупуване и/или преработване на цвят от маслодайна роза.

            Ежегодно в срок до 31 юли розопроизводителите подават в общинската служба по земеделие по местонахождението  на насажденията декларация по образец за количествата произведен и за количествата реализиран цвят от маслодайна роза по сключените договори за текущата стопанска година.

             Ежегодно в срок до 31 март розопроизводителите уведомяват съответната общинска служба по земеделие за новосъздадените и/или изкоренените през последните 12 месеца насаждения от маслодайна роза.

Приложение:

Декларация изкупен цвят

Декларация преработен цвят

Декларация произведен цвят

Декларация реализиран цвят

Декларация сключени договори1

Декларация сключени договори (1)

ЗАЯВЛЕНИЕ_ЗМР_проект


Facebook Twitter DZone It! Digg It! StumbleUpon Technorati Del.icio.us NewsVine Reddit Blinklist Add diigo bookmark