29.03.2024

Новини

Всички новини

24.03.2020 г.

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА !По повод постъпили запитвания от земеделски стопани в предвид на въведените контролно-пропусквателни режими

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА !

Областна дирекция „Земеделие“ изказва благодарност за проявеното разбиране и ограничаване на посещенията в административните звена с цел за опазване на вашето здраве и това на служителите ни! Приканваме ви да ползвате предпазни средства при посещенията си – маски за лицето и ръкавици.

БЛАГОДАРИМ И ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПРЕДОСТАВЕНИТЕ ЛИЧНИ ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА ЗА СЛУЖИТЕЛИТЕ НИ! ПОЖЕЛАВАМЕ ЗДРАВЕ И КУРАЖ ЗА ВСИЧКИ, КОИТО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ТРУДЯТ ВЪПРЕКИ ОБСТАНОВКАТА.

Всяка общинска служба по земеделие пристъпва поетапно към организация на дейностите за участие в Кампания 2020 за директни плащания за тези от вас, които не могат да се справят с платформата на ДФЗ, като първоначалната комуникация е желателно да се извърши по телефоните за контакт, посочени на страницата в раздел „контакти“ и имейла на съответната ОСЗ.

 

По повод постъпили запитвания от земеделски стопани в предвид на въведените контролно-пропусквателни режими за областния град ви уведомявам, че сме получили информация за това, че до ниви, овощни градини, лозя, оранжерии и други земеделски земи, както и до животновъдни обекти, пчелини и водни обекти за отглеждане на аквакултури може да се осъществи достъп за извършване на необходимите мероприятия по сеитба, пръскане, почвообработка, грижи за животните, рибата и други.

За тази цел всички земеделски стопани и животновъди ще се пропускат през контролно-пропусквателните пунктове по т. 2 от Заповед РД-01-143/20.03.2020 г. на министъра на здравеопазването, след легитимиране с един от следните документи:

1. Удостоверение за регистрация по Наредба 3, като земеделски стопанин (зелено картонче). Ако не е заверено за 2020 година важи заверката и за 2019 г. или

2. Служебна бележка, издадена от земеделски производител, удостоверяваща че преминаващото лице е негов служител или;

3.Удостоверение за регистрация на животновъден обект (ферма, рибовъден обект или пчелин) или

4.Попълнена декларация по образеца на МВР.

Ще се допуска преминаване на превозни средства, които превозват семена, посадъчен материал, торове, препарати, поливна техника, фуражи и др., необходими за извършване на земеделските, животновъдни и рибовъдни дейности;

Земеделските стопани и животновъдите ще бъдат допускани до областните центрове при необходимост от подаване на документи в ОД „Земеделие“, ОС „Земеделие“, ОД на ДФ „Земеделие“ и Областните дирекции по безопасност на храните, или при необходимост от посещаване на  агро-аптеки, магазини за резервни части, техника и оборудване, както и други, необходими за осъществяване на земеделската им дейност, като представят попълнената декларация с тези основания.

 

 бланка на МВР


Facebook Twitter DZone It! Digg It! StumbleUpon Technorati Del.icio.us NewsVine Reddit Blinklist Add diigo bookmark