20.04.2024

Новини

Всички новини

18.03.2020 г.

В А Ж Н О С Ъ О Б Щ Е Н И Е Във връзка с въведеното извънредно положение в страната заради разпространението на заразата от новия коронавирус COVID-19, Областна дирекция „Земеделие“ – Добрич въвежда следните ограничителни мерки:

 

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГOСПОДА !

Впредвид на въведените противоепидемични мерки на територията на Република България по повод усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID – 19, обявеното извънредно положение с решение от 13.03.2020г. на Народното събрание на Р.България, издадената заповед на МЗХГ с №РД-09-301/13.03.2020г., получените препоръки на зам. министър – председател с изх.№02.57-49/13.03.2020г. , както и издадената заповед на Директора на Областна дирекция „Земеделие“ гр.Добрич с №РД-04-65/16.03.2020г., се създава следната организация за работа в ОСЗ:

1.         По отношение на заверка / презаверка / на формуляри за регистрация / пререгистрация по реда на НАРЕДБА № 3 ОТ 29 ЯНУАРИ 1999 Г. ЗА СЪЗДАВАНЕ И ПОДДЪРЖАНЕ НА РЕГИСТЪР НА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ СТОПАНИ (загл. изм. - ДВ, бр. 31 от 2015 г., в сила от 28.04.2015 г.) приканваме земеделските стопани да подават попълнените формуляри в цифров вид по имейлите на ОСЗ или да ги изпращат по лицензирани пощенски оператори! С цел да се избегне физическото посещение в структурите и струпване на хора на едно място. Адресите на ОСЗ са обявени в секция „КОНТАКТИ“ на сайта на ОДЗ –Добрич.

Същите след проверка и регистрация ще се препращат на ОД „Земеделие“ Добрич за въвеждане в регистъра. Издадените удостоверения, картончета и др. документи също могат по пощенски оператор или сканирани по електронна поща могат да бъдат изпращани на съответния земеделски стопанин.

2.         Във връзка с организация на дейностите и задълженията на ОСЗ по Кампания 2020 за директни плащания приканваме земеделските стопани, които желаят да се включат, да ползват възможностите на Държавен фонд земеделие за подаване на данни по електронен път в системата за електронно управление. Насоки за кандидатстване, както и условията за регистрация на данни по този начин са публикувани на интернет страницата на ДФЗ – раздел „Директни плащания 2014-2020“, секция „Кампания 2020“ .

За тези, които не могат да се възползват по обективни причини от тази възможност се подготвя организация при специфични мерки и по график, за физическо посещение в ОСЗ.

 

3.По отношение на земеделската техника:

-           отложени са графиците за провеждане на годишните технически прегледи на земеделска и горска техника /ЗГТ/ на този етап до 13.04.2020г.;

-           заявления за регистрация на ЗГТ могат да се подават и в сканиран вариант с необходимите документи по електронна поща ; плащанията се извършват по банков път; за получаване на талони и книжки – предварително се извършва уговорка с експерт в ОДЗ за насрочване на посещение.

 

 

 

МОЛЯ ДА СЛЕДИТЕ ЗА АКТУАЛНИ НОВИНИ НА САЙТА НА МЗХГ И ОДЗ ДОБРИЧ.

БЛАГОДАРЯ ЗА ПРОЯВЕНАТА ОТГОВОРНОСТ И РАЗБИРАНЕ!

 


Facebook Twitter DZone It! Digg It! StumbleUpon Technorati Del.icio.us NewsVine Reddit Blinklist Add diigo bookmark