20.04.2024

Всички новини

18.03.2022 г.

Редица браншови организации от сектор „Плодове и зеленчуци“ подкрепят министър Иванов

Редица браншови организации от сектор „Плодове и зеленчуци“ заявиха своята подкрепа за министъра на земеделието д-р Иван Иванов, в писмени позиции. Членовете на асоциациите са обсъдили предложенията, които той е отправил към тях.

Браншът настоява да се подобри политиката и отношението към сектора, както като финансова подкрепа, така и за решаване на всички административни и организационни проблеми, които срещат производителите.

В писмото се казва още, че се очаква да бъдат изпълнени поетите ангажименти, от страна на ръководството на Министерството на земеделието, за заявяване на компесаторни  мерки в Брюксел и/или в България, във връзка със завишените цени на торове, препарати, горива, електрическа енергия, за да бъде възможно отделните производства в сектор „Плодове и зеленчуци“ да продължат да съществуват. Декларацията, е  подписана  от   Съюз на дунавските овощари, Асоциация български пипер, Асоциация на овощарите в България, Българска асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните, Българска асоциация на производителите на оранжерийна продукция, Добруджански овощарски съюз, Национална био асоциация, Национален съюз на градинарите в България, Съюз на овощарите в България.

Подкрепа за  министър Иванов е заявена и от Националната асоциация на картофопроизводителите /НАК/. Членовете на организацията благодарят за проявеното разбиране и професионалното отношение към проблемите на картофопроизводителите, причинени от пазарните сътресения, във връзка с последствията от COVID  и  поскъпването на енергоносителите, както и основни суровини при производството, вследствие на войната в Украйна.

Всички организации в своите позиции заявяват кредит на доверие към министър Иванов и отменят планираните стачни действия, в очакване на поетите ангажименти.

Позицията на браншовиците е в отговор на  заявената готовност  на ръководството  на Министерството на земеделието за открит диалог с представителите на сектора.


Facebook Twitter DZone It! Digg It! StumbleUpon Technorati Del.icio.us NewsVine Reddit Blinklist Add diigo bookmark

      
АДРЕС:
ул. "Цар Иван Шишман " №8
гр.Бургас 8000

тел. 056/84 43 03



Работно време: 

Понеделник до петък 

от 9.00ч до 17.30ч.

Звено за административни услуги: 

Понеделник до петък 

от 9.00ч. до 17.30ч.

__________________

Електронни услуги предоставяни от ОД "Земеделие" Бургас

__________________

____________________ 

____________________

Документи за регистрация/пререгистрация на земеделски стопани




Преброяване на земеделските стопанства в област Бургас

____________________

 


ОБЛАСТНА ЕКСПЕРТНА КОМИСИЯ ПО ЖИВОТНОВЪДСТВО - БУРГАС

_______________________


ПОЛЗВАНЕ НА ЗЕМИ ОТ ДПФ

РЕГИСТРАЦИЯ НА ЗЕМЕДЕЛСКА И ГОРСКА ТЕХНИКА




_________________________

СИСТЕМА ЗА ИНДИВИДУАЛНА СПРАВКА ЗА ДИРЕКТНИ ПЛАЩАНИЯ

_________________________


Сигнали за корупция

0800 20 200


Антикорупция


Противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество


Български 
държавни институции


Неправителствени
организации