Върни се горе

Министърът на земеделието Явор Гечев ще бъде на работно посещение в Германия по повод провеждането на Международното изложение за земеделие, хранително-вкусова промишленост и градинарство „Зелена седмица Берлин 2023“. В рамките на визитата си той ще участва и в Срещата на върха на земеделските министри, която се организира от Федералното министерство на прехраната и земеделието на Германия. Тя ще се състои в събота (21 януари) и е на тема „Трансформиране на хранителните системи. Световен отговор на многобройните кризи”. 

„Зелена седмица Берлин 2023“ тази година се провежда в периода 20-29 януари 2023 г. Българският щанд в изложението ще бъде открит от министър Гечев около 9 часа утре (20 януари), когато се очаква той да бъде посетен от кмета на Берлин Франциска Гифай, федералния министър на прехраната и земеделието Джем Йоздемир, европейския комисар Януш Войчеховски и други официални гости.
Страната ни е представена във форума от 14 родни производители от хранително-вкусовата промишленост.  Те ще изложат български продукти като мед, вино, млечни и месни изделия, биопродукти и други.
България участва в изложението за 32-ри пореден път, като тази година щандът ни е с площ 198 кв. м. Събитието традиционно привлича посетители от над 70 държави, което е отлична възможност за представяне и популяризиране на широк спектър от български земеделски продукти, храни и напитки. 

Сподели в: