Върни се горе

ИАРА организира поредица от срещи с рибари по Черноморието и Дунав

Директорът на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури д-р Драгомир Господинов и служители на ИАРА се срещнаха с рибари от Поморие, Черноморец, Приморско, Царево и Ахтопол, представители на браншови организации и местните инициативни рибарски групи от Южното Черноморие в читалището в Поморие.
Участие взеха и кметовете на Созопол – г-н Панайот Рейзи и г-н Иван Алексиев на Поморие.

На срещата бяха разяснени новите промени в Закона за рибарството и аквакултурите, както и начина на прилагане. Най-обсъждана бе темата относно регистрацията на рибарите като юридически лица и еднолични търговци. Съгласно промените в Закона, стопански риболов, развъждане и отглеждане на риба и други водни организми вече ще могат да извършват само юридически лица, а не както досега и физически лица. Това се прави с оглед диференциране на пазарния субект, фискално проследяване на продуктите от рибарство и изваждане на светло на голяма част от сектора.

Ръководството на ИАРА ще има поредица от срещи с рибари по повод приетите промени в Закона за рибарството, които ще продължат и идния месец по Черноморието и Дунав.

Сподели в: