Върни се горе

Мобилна група на ИАРА и инспектори от сектор "Рибарство и контрол" Шумен са разбили бракониерска група, действаща на територията на Североизточна България. Специализираната мобилна група и инспектори от ИАРА Шумен в рамките на няколко дни извършват проследяване на група бракониери от град Шумен, действащи на територията на Североизточна България. Групата ползва различни автомобили, маршрути и язовири за бракониерските набези най-вече в Търговищки район, а продажбата на риба става в гр.Варна и Шумен.

 

Вчера групата е засечена на язовир “Ястребино”, където вади бракониерски мрежи с улов и ги товари в джип. Бракониерите биват проследени и със съдействието на Полицията в Шумен са хванати. Залавянето на бракониерите става след като на кръстовището за кв. “Дивдядово” в Шумен по пътя за Варна, полицейски патрул ги спира за проверка.

 

На лицето П.К.П. от Шумен на 44г. е съставен  акт  по ЗРА, а останалите 3 лица са призовани в РУ “Полиция” гр.Шумен за установяване на самоличността им и в последствие за съставяне на актове.

 

От лицата са иззети 9 бр.мрежи с обща дължина 600 метра. Уловената от бракониерите близо 40 кг. риба /20 кг. сулка, 17 кг. каракуда/ и 1,5 кг. раци са иззети и  дарени на Православен храм "Св. Апостоли Петър и Павел" гр. Велики Преслав.



Сподели в: