Върни се горе

Изпълняваме стриктно, непрекъснато и ежедневно споразумението с животновъдните асоциации. Нещо повече, това се случва с активната тяхна подкрепа. Това заяви министър Греков за протеста на една от асоциациите в животновъдния бранш по време на пряко предаване по радио „Фокус“ от столицата на Узбекистан – Ташкент. Там българският министър преговаря за отваряне на узбекистанските пазари за българска земеделска продукция по време на участието си на международна конференция: „За най-важните резерви за изпълнение на хранителната програма в Узбекистан”.

 

Според министър Греков само през последния месец 15 млн. лева са били отпуснати за подкрепа на сектор „животновъдство“. Той обаче е категоричен, че земеделското министерство няма да допусне с натиск да се решават лични проблеми.

 

По думите му, в случая не става въпрос за проблеми, които касаят всички животновъди. „Няма да позволим това, което предишни години се е случвало – да се очертават реки, езера и планински върхове, за да може някой да получава допълнителни средства. В някои от исканията на протестиращите в момента, има точно такива желания. Няма да допуснем това!“, категоричен е министърът на земеделието и храните.

 


Сподели в: