Върни се горе


Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков се срещна с министъра на земеделието, хранително-вкусовата промишленост и горите на Франция Стефан Льо Фол в Париж. Срещата се проведе по време на посещението на министър Греков на Международния салон по земеделие SIA 2014.

Двамата министри обсъдиха въпроси от взаимен интерес, свързани с прилагането на Общата селскостопанска политика на двете страни.

Българският министър подчерта, че е много доволен от работата на френския си съветник Стефан Робер, който допринася за по-тясното сътрудничество между България и Франция. В момента г-н Робер работи по закон за браншовите организации, който искаме да приложим у нас по румънския модел, каза министър Греков. Министър Греков и министър Льо Фол се договориха български стажант да бъде изпратен във френското министерство.

„Не познавам Вашата страна, но искам да я опозная”, каза френският министър Стефан Льо Фол. Той обеща, че в най-скоро време ще дойде на работна визита в България.

В рамките на посещението си в Париж министър Греков проведе ползотворна среща и с президента на Земеделската камара на Франция Ги Васьор. Министър Греков подчерта, че проявява интерес към дейността и опита на Френската земеделска камара и по-специално по отношение на подпомагането на земеделските стопани. Президентът на камарата запозна българския министър с функциите и ролята на Националната земеделска камара.

Сподели в: