Върни се горе

 

 

„Нека с общи усилия на научната общност, бизнеса и държавата да начертаем нови хоризонти за развитие на българската хранителна индустрия”. Това призова студентите и преподавателите от Университета по хранителни технологии в град Пловдив заместник-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов при откриване на новата академична година. Той поздрави бъдещите професионалисти в хранително-вкусовата промишленост, като подчерта, че е добре още от сега да осъзнаят високата отговорност, която ще носят за нейното развитие и асортиментно разнообразие, както и за утвърждаване и гарантиране на високото качество на българските хранителни продукти.

 

Заместник-министърът подчерта, че за екипа на Министерство на земеделието и храните това е от особена важност, тъй като основен негов приоритет е подпомагане модернизирането на преработвателната индустрия у нас, за да продължат българските хранителни продукти да отговарят на все по-високите  изисквания за качество и безопасност. Доц. Костов  припомни, че предвид на тези приоритети в Програмата за развитие на селските райони и за предходния и за настоящия програмен период до 2020 г. са заложени множество възможности за разрастване на технологичната мощ на българската хранителна индустрия и на младите хора е отредено да ги развиват.

 

В този контекст истински радващ е фактът, че преподавателите и академичното ръководство на университета имат трайна ориентация към използване на богатите възможности на проектните и програмни инструменти за разнообразяване на учебния процес и модернизиране на лабораторните и производствени учебни звена. Всичко това ни дава основания да приемаме висшето училище за надежден източник на кадри и партньор за бизнеса и управлението в общия стремеж за издигане на технологичното ниво на българското земеделие с помощта на науката и нейните достижения, допълни още зам.-министърът.

 

 

По време на церемонията ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Кольо Динков връчи тържествено студентските книжки на първокурсниците, приети с максимален бал.

 

Сподели в: