Върни се горе


Раница и шапка ще получат сто деца, участвали в схемата „Училищен плод” през миналата учебна година. По-рано този месец на всички участници в европейската програма бяха изпратени значки с уникален пореден номер на гърба. Днес тези номера бяха разиграни в томбола, организирана от фонд „Земеделие” (ДФЗ). Представители на министерствата на образованието и на земеделието, както и експерти от ДФЗ изтеглиха 100-те печеливши номера в електронна лотария. Щастливите числа са публикувани на уеб страницата на фонд „Земеделие” – www.dfz.bg, както и на официалния сайт на схема „Училищен плод” –  schoolfruit.dfz.bg.

 

За да получат подаръците си, в срок до 17 ноември, победителите трябва да изпратят значката с печелившия номер и писмо, съдържащо: трите имена на печелившия, името на учебното заведение, което посещава и адрес за получаване на наградата. Писмата изпращайте на адрес: Държавен фонд „Земеделие”, София 1618, ул. „Гусла” 3, отдел „Плодове и зеленчуци”. Фонд „Земеделие” от своя страна ще изпрати обратно значката и наградите.

 

Ако има деца, които не потърсят наградите си до 17 ноември, фонд „Земеделие” ще изтегли нови номера с нов едномесечен срок. Томболата ще продължи докато бъдат раздадени всички раници и шапки.

 

Томболата е част от активната политика на ДФЗ за популяризиране на схема „Училищен плод” в цялата страна. Над 179 000 деца ще участват в програмата през новата учебна година, което представлява 47% увеличение спрямо 2011/2012 г.

 

Сподели в: