Върни се горе

За периода от 14 до 25  ноември 2011 година,  Българска агенция по безопасност на храните извърши 7637 броя проверки по официален контрол в обектите на търговската мрежа и обществено  хранене, производствени предприятия и складове за съхранение и търговия с храни.

  • Общ брой издадени предписания – 617 броя;
  • Общ брой издадени Актове за установяване на административни нарушения - 225 броя;
  • Брой затворени обекти /обекти с временно преустановена дейност - 17 броя;
  • Количество възбранени и бракувани продукти – 785,17 кг. хранителни продукти.

    Най-честите нарушения са свързани с некоректно водене на документацията по системата за самоконтрол, липса на търговски документи, наличие на храни без етикети, неспазване на срока и температурния режим на съхранение, незадоволителна хигиена

Сподели в: