Върни се горе

Министерство на земеделието, храните и горите за трета година ще проведе благотворителна кампания за закупуване на живи елхи под надслов „Посади надежда“. Продажбата на живи елхички започва на 9 декември и ще продължи до навечерието на Коледните празници – 23 декември 2019 г. Тази година кампанията ще бъде в партньорство с Фондация „Искам бебе“ и ще има за цел да се подпомогнат двойки с репродуктивни проблеми.

По пет лева от продажбата на всяка елхичка ще бъде дарена за каузата. В рамките на кампанията Държавните горски предприятия ще предоставят над 10 000 елхички.

Всеки гражданин, който пожелае да се включи в инициативата и да си закупи живо коледно дръвче ще има възможност да го направи на 38 места в страната, които са публикувани на официалната интернет страница на Министерството.

В София живи елхички ще може да намерите пред сградата на Министерство на земеделието, храните и горите, на ъгъла на бул. „Хр. Ботев“ и ул. „Дамян Груев“ от понеделник до събота включително от 10.00 до 19.00 часа.

В кампанията през 2015 г. Министерството събра над 35 000,00 лева, като 15 000,00 лв. са от продажбата на коледни дръвчета, предоставени от горските предприятия. Инициативата бе в подкрепа на Сдружение „Аутизъм Днес”, което използва средствата за специализирано обучение на над 470 души, работещи с деца с аутизъм и в момента прилагат световно признати терапевтични практики. През 2016 г. средствата от коледни дръвчета бяха дарени за лечението на петгодишно момиченце, което се нуждаеше от скъпи животоспасяващи интервенции в Германия.

Пълният списък с местата за продажба в страната може да намерите тук: