Върни се горе

Продължават и проверките в морските курорти

Продължават засилените проверки в морските курорти в областите Добрич, Варна и Бургас. За периода от 16 до 20 юли включително, инспекторите към съответната Областна дирекция по безопасност на храните са извършили 320 проверки. При проверките са издадени 33 предписания и са съставени 12 Акта за установяване на административно нарушение. Възбранени и бракувани са 17 килограма извара.

 

За периода от 16 до 20 юли, инспектори към Българска агенция по безопасност на храните извършиха 4329 проверки по официален текущ контрол в цялата страна. В резултат на проверките са издадени 420 предписания, съставени са 140 Акта за установяване на административно нарушение, възбранени и бракувани са 399,66 килограма хранителни продукти. Един обект е с наложена мярка за временно преустановяване на дейността.

 

Най-често срещаните нарушения са свързани с пропуски в системите за самоконтрол, неправилно съхранение на храни, както и непълна етикетировка на суровините.

 

При проверените 19 обекта предлагащи оферти за почивка “all inclusive”, не са установени несъответствия по сградов фонд и оборудване на кухните, капацитет на търговската зала и предлаган асортимент в обекта, както и необходимо пространство за работа и професионално оборудване, гарантиращо съхранението и приготвянето на храните по безопасен начин.


Сподели в: