Върни се горе

Почистване на млада чинарова гора беше организирано от Регионална дирекция по горите (РДГ) – Ловеч. По традиция инициативата се състоя в рамките на „Седмица на гората”. Освен служителите на дирекцията, в почистването участваха експерти от Държавните горски стопанства в Ловеч и Троян, служители на общината. Лично областният управител на Област Ловеч инж. Ваня Събчева и ловчанският митрополит Гавраил, подкрепиха идеята и се включиха в събирането на отпадъци. Чинаровата гора е създадена преди 10 години по идея  на РДГ – Ловеч в държавен горски фонд. Сега тази територия е възстановена на Ловчанската митрополия, която е имала наблизо свои гори.

 

Всяка година в рамките на Седмица на гората горски служители, областните управители на Плевен и Ловеч заедно с журналисти, участват в създаването и поддържането на борова гора в местността „Айдушкото сборище” в Троянския Балкан, за която ще се грижат съвместно и в бъдеще. Традицията е от поне десет години и е по идея на директора на РДГ - Ловеч инж. Павли Богдански.

 

След залесителните дейности бяха поднесени венци и цветя пред паметника на лесовъда Никола Василев, създател на алеята „Баш Бунар” в Ловеч.

Сподели в: