Върни се горе

Министерството на земеделието и храните ще представи Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. на фолклорните фестивали „Божурите“ и „Мараш пее”.

Традиционният събор „Божурите” ще се състои на 12 май 2012 г., събота, в с. Божурово, община Кубрат. За 10-та поредна година фестивалът събира талантливи музиканти и танцьори от различни народности и представя постиженията им в съхранението на фолклорните традиции.

 

На следващия ден, 13 май, Програмата ще бъде представена на събора за народно творчество „Мараш пее”. Той ще се проведе в местността Мараш, община Стралджа, и на него ще бъдат показани традиционни детски, женски и мъжки носии, характерни за всяко селище в общината.

 

По време на двата събора експерти на МЗХ ще запознават на място посетителите с възможностите за кандидатстване, допустимите инвестиции и финансирането по ПРСР. Гостите ще могат да се информират и за новостите по Програмата и за предстоящия прием на заявления по нея.

 

За целите на мероприятието ще се използва подвижен информационен център.
На страницата на Министерството, в рубриката „Актуално”, може да намерите графика на населените места, които ще бъдат посетени от подвижния информационен център по Програмата.  

Заповядайте на събитието!

Сподели в: